ÖPPET

Sensommaren 2020

Lördag – Söndag

tom 20 september

kl 11 – 16

Sen öppnar vi igen Påsk 2021

Välkommen till Flickorna Lundgren på Skäret

Flickorna Lundgren 

Sedan 1938 har det serverats kaffe och kakor i den lilla stugan på Skäret. Historien om de sju systrarna som startade kaffestuga blev snart känd i hela riket. Redan 1945 vid en solförmörkelse dök kronprins Gustav Adolf upp, ja det var han som blev Gustav den VI Adolf. Det var inte bara kungen som kom, det var tusentals gäster som under sommarsäsongen 1 maj till sista söndagen i augusti som besökte oss.
Varför kom det så många gäster? Jo Flickorna Lundgren blev och är fortfarande kända för ”att till Skäret kommer man för att njuta”. Man njuter av de ”hembakade” kakorna, den fantastiska trädgårdarna och lugnet som uppstår när man kommer innanför kastanjerna i entrén. Sen får vi inte glömma den goda saften och det nybryggda kaffet som serveras i ny putsade kopparkittlar.

Idag när andra generationen tagit över d v s jag, Mats och min fru Ann-Lie håller vi fanan lika högt som när mor och mostrar drev Flickorna. Nu har vi även god mat, tillagad av det vi kan handla in från våra närliggande grönsaksodlare och fiskhandlare. Våra populära är Räksmörgås på Ronnys grova, lertallrikasill och ”äggskagan” men vi har mycket mer. Dessutom sträcker sig säsongen numera från påsk till slutet av september och kring advent har vi både julmys i stugan och julbord.

Varmt välkomna
Mats o Ann-Lie

P.S Missa inte vårt erbjudande: Vår fantastiska bok Skäret 365 för endast 195 kr

ÄGGAHELG  den 12- 13 september

Annas höns på Bräcke har löpt amok och producerat en massa ägg, därför serverar vi äggakaga och vaniljhjärta till ett mycket bra pris.

.OBS Bokningen gäller först når du fått en bekräftelse på mail och vi tar inte bokningar efter kl 9 till samma dag

Bullar och Bröd

– i ottan

Varje morgon öppnar Ann-Lie brödboden Där säljer hon bagarnas nybakade frallor, grov-, stenungs-, danska bullar. Vill du ha större bröd då finns Stenugnsbakade levain, vårt Ronnys Grova mm. För er som vill börja dagen med lite sött  så finns det vaniljhjärtan och kanelbullar.

Take Away

– För er som vill äta hemma

Kom och hämta Flickornas goda räkmackor eller ni som vill grilla då har  vi vårt grillpaket som kockarna har döpt till Fejne o Fejna.   

Fejne o Fejna 175 kr

innehåller hängmörad Ryggbiff och grönsaker som du grillar, till det får du ramslökssmör och potatissallad. 

Räkmacka 185 kr

Räkmackan med handskalade ishavsräkor och mycket goda grönsaker på Ronnysgrova

Ring 042 – 34 60 70 eller maila till info@flickornalundgren.se så är det klart att hämtas..


Skäret 365

– en bok av och om Flickorna Lundgren

En institution som Flickorna Lundgren på Skäret förändrar man inte hur som helst. Det vet Mats Fejne, ägare i andra generationen till Sveriges utan konkurrens mest populära sommarkafé. Hit kommer nämligen de flesta gästerna för att få ”det de förväntat sig” – och det förpliktigar. I den här boken får vi ändå just se prov på några av de små, men tongivande förändringar som Mats och hans närmaste genomfört under sina år som ansvarig. Bland annat den skånska mattradition som numera återfinns på menyerna. Eftersom Flickorna drivits i 80 år av samma familj kan läsaren vara lugn, de välkända klassikerna är naturligtvis också representerade, men nu med fördjupad kunskap om de närproducerade ingredienserna. Möt passionerade odlare, uppfödare, krukmakare, fiskare, kockar, bagare och inte minst cirkusdirektören själv under årets 365 dagar på Skäret.


Öppet
11 – 16

Lördag – Söndag

 Övriga öppettiderDet är enkelt

att boka bord!Flickornas

Meny


Flickorna Lundgren är så mycket mer är ”bara” kakor, tårtor och kaffe. Läs vår aktuella meny härlFLICKORNAS TV-KANAL:

FLICKORNAS TV-KANAL:

FLICKORNAS
INSTAGRAM