Nu har vi stängt för säsongen

Vi öppnar åter fredagen den 29 november

Adventsmys på Flickorna Lundgren på Skäret

På 40talet var stugan på Skäret öppen för adventskaffe, då passade flickorna på att baka julkakor, bjuda på kaffe och sälja ett och annat som man stickat och vävt på kvällarna, men tyvärr somnade denna tradition in efter ett par år.

För närmare 30 år sedan fick jag (Mats) en idé att väcka denna tradition till liv. Ja jag fick hoppa över sticket och vävandet men jag såg till att ugnen och bageriet vaknade till liv. Det blev både mandelmusslor, pepparkakor, kanelhjärtan, mjuka kakor, lussekatter och mycket mer. Det blev en succé och med en kombination av att många privatkunder och företag beställde våra rustika lådor med kakor som en lämplig julklapp. Vi skickar kakor till Jukkasjärvi i norr och Rom i söder så det är många som nu vet var Skäret ligger.

Vårt adventskaffe har utökats med både julmat och julbord med åren. Nytt för i år är både kransbindning, julshow och julbrunch. Vi vill bjuda på en final när vi nu avslutar vårt 80 års jubileum.

Men viktigast av allt är att när ni kommer in under lyktan som hänger mellan kastanjerna så härskar julefrid och ni kopplar av och julmyser.

Varmt välkomna
Mats  Ann-Lie och alla tomtenissarna

Skäret 365

– en bok av och om Flickorna Lundgren

En institution som Flickorna Lundgren på Skäret förändrar man inte hur som helst. Det vet Mats Fejne, ägare i andra generationen till Sveriges utan konkurrens mest populära sommarkafé. Hit kommer nämligen de flesta gästerna för att få ”det de förväntat sig” – och det förpliktigar. I den här boken får vi ändå just se prov på några av de små, men tongivande förändringar som Mats och hans närmaste genomfört under sina år som ansvarig. Bland annat den skånska mattradition som numera återfinns på menyerna. Eftersom Flickorna drivits i 80 år av samma familj kan läsaren vara lugn, de välkända klassikerna är naturligtvis också representerade, men nu med fördjupad kunskap om de närproducerade ingredienserna. Möt passionerade odlare, uppfödare, krukmakare, fiskare, kockar, bagare och inte minst cirkusdirektören själv under årets 365 dagar på Skäret.

Öppet

Advents öppet

30 Nov – 16 Dec  11 – 17

Fredag – Söndag

Boka
bord

Tel: 042-34 60 44
E-post: info@flickornalundgren.se

FLICKORNAS TV-KANAL:

FLICKORNAS
INSTAGRAM