Vi är 86 år unga

Tradition, kvalitet och upplevelse sedan 1938.

Den 1 maj 1938 öppnade de sju flickorna Lundgren sitt trädgårdscafé i det gamla fiskartorpet från 1732. En omedelbar succé, då alla systrar ville skapa ett café med kvalitet och hemtrevnad, med hembakade kakor, hemvävda mattor och dessutom ett fantastiskt trädgårdsintresse.

Under decennier har träsgårdscaféet dragit till sig allt större besökarskaror. Vår nuvarande kungs farfar, Gustaf VI Adolf, var en flitig gäst fram till sin död år 1973. Han trivdes som bäst i trädgårdens lugna atmosfär, med en kopparkanna fyllt med nymalt kaffe och ett nybakat vaniljhjärta. Genom honom blev Flickorna Lundgren på Skäret en angelägenhet för hela svenska folket.

Efterhand som åren gick lämnade flera av systrarna Lundgren verksamheten, och mellan systern Rut startade den populära restaurangen ”Rut på Skäret”. Det återstod tre systrar som drev trädgårdscafeét vidare till 1988 då de lämnade över till nästa generation i familjen, Ella Fejnes son Mats Fejne. Idag vakar alla systrarna från himmeln, och Mats Fejne har lämnat över verksamheten till nya ägare med djup förankring på Skäret och i Kullabygden. Deras ambition är att förvalta detta fantastiska arv och utveckla verksamheten gradvis i takt med tiden.

Välkommen till en nostalgisk upplevelse på vårt trädgårdscafé.

Sex av systrarna Lundgren 1939.