Evenemang

Varsågoda, lite roligheter att förlusta sig med under sommarkvällarna.

Finns det en bättre plats att sitta i än i trädgården på Flickorna Lundgren?

Vecka 28 / 10 juli–16 juli

Fredag 14 juli
Flickornas Stand up kl 18.00

Ny halsbrytande och stående komik med Hanna K Mölstad & Co och fräckt främmande från södern i form av veteranerna Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd. Laughter’s guaranteed! Uppträdandet börjar kl 19.00

Biljettpriser
• Biljett och 2 st delikata smørrebröd 410:-
• Endast biljett 160:-

(Drycker köper man på plats)

Vecka 29 / 17 juli–23 juli

Tisdag 18 juli
Auktion & loppis med Joakim Bengtsson kl 13.00

Sedan 1938 då vi öppnade, har det hunnit samlas en hel del kuriosa i caféets gömmor. Skatter som vi av utrymmesskäl nu måste skiljas från men som vi tror kan komma till glädje hemma hos våra gäster. Därför rensar och städar vi ur med hjälp av ingen mindre än Joakim Bengtsson, antikvitetsexpert, TV-profil, hängiven gäst hos oss och världsberömd i hela Kullabygden.

Tavlor, möbler, tyger, mattor, kopparkannor och mycket annat kommer att gå under hans klubba med start kl 15.00.

Loppmarknaden som också begås på gräsmattan framför bageriet öppnar kl 13.00 – skynda att fynda – varmt välkommen!

Fredag 21 juli
LIVE: Anna Pauline Jazz Quartet kl 18.00

Årliga sommarjazz-konserten med stort K och Flickorna-favoriten Anna Pauline tillsammans med pappa Jack och hans band. Inspirerade av storheter som Ella Fitzgerald, Peggy Lee, Marilyn Monroe, Joni Mitchell, Emmylou Harris och många fler, kommer det garanterat att svänga i Lundgrenska trädgården. Musiken börjar kl 19.00 – be there or be square!

Biljettpriser
• Biljett och 2 st delikata smørrebröd 410:-
• Endast biljett 160:-

(Drycker köper man på plats)

Lördag 22 juli
Mikael Mölstad: Vin och bakverk kl 17.30

Mikael Mölstad, vin- och matjournalist och Flickornas egen vinexpert som bland mycket annat skapat En Värld av Vin och skrivit ett flertal böcker om vinprovning, vin, mat och – sensorik. Mikael är också en av grundarna av restaurangguiden White Guide. Denna kväll lär han oss allt om olika söta viner – provar – och matchar med passande bakverk. Fyra viner och fyra bakverk, naturligtvis i sweet harmony, ingår.

Biljettpriser
• återkommer inom kort

Hungrig? Ikväll erbjuder vi 2 st delikata smørrebröd för 250:- (Obs – förbokas)

Vecka 30 / 24 juli–30 juli

Onsdag 26 juli
Vinglasprovning med glas från Riedel kl 18.00

Österrikiska Riedel är sedan över 250 år ansett som ett namn i absoluta framkant bland kristallglasproducenter i världen. Ambitionen att skapa unikt utformade vinglas för specifika viner och stilar har varit lika banbrytande som kännetecknande sedan 1950-talets lansering av ikoniska serien Sommeliers.  

Denna kväll får du under guidning av Jane Sandström, produktchef på J.A. Sundqvist och specialist på Riedelglas med över 20 års branscherfarenhet inom hantering av vin och sprit, uppleva den magiska skillnaden och hur olika viner smakar i olika glas!

Biljettpris
• Glas- och vinprovning, 2 st utsökta vinglas från Riedel (värde 340:-) och 2 st delikata smørrebröd

pris kommer inom kort.

Vecka 31 / 31 juli–6 augusti

Fredag 4 augusti
Jan Hedh – bakverk och dryck man minns kl 17.00

Jan Hedh behöver knappast någon närmare presentation men för dig som mot förmodan inte hört talas om honom – lång historia kortare; Sveriges genom tiderna främste konditor och bagare med internationell ryktbarhet. Ikväll berättar han om sitt liv, tipsar om hur du lyckas med ditt bak, svarar på dina frågor och signerar sin senaste bok. Allt modererat av Mikael Mölstad, Flickornas alldeles egen vinexpert.

Biljettpris
• Föreläsning, frågestund och boksignering, 1 glas mousse-
rande vin och kvällens unika bakverk från vårt eget bageri 295:- 
• Special Treat: denna minnesvärda kväll inklusive signerad bok 550:-

Hungrig? Ikväll erbjuder vi 2 st delikata smørrebröd för 250:- (Obs – förbokas)

Lördag 5 augusti
LIVE: Filip Curton Jazz Band kl 18.00

Efterlängtad repris från i fjol – Filip Curton Jazz Band med rötter i nordvästra Skåne, tryggt förankrade i swingmusiken och med The American Songbook som bibel, är här igen! Kryddning med svensk ton av Lars Gullin gör denna lördagkväll till en härligt underhållande storbandskväll med rutinerade jazz-katter som vet hur man får det att svänga. Musiken börjar kl 19.00 – och som vanligt; be there or be square!

Biljettpriser
• Biljett och 2 st delikata smørrebröd 410:-
• Endast biljett 160:-

(Drycker köper man på plats)

Vecka 33 / 14 augusti–20 augusti

Fredag 18 augusti
Flickornas Lyktafton kl 19.00

Sensommarens finaste stund med anor från långt tillbaka. Hösten väntar runt hörnet, mörkret kryper närmare inpå och vi tar farväl av sommarens ljus och brus genom att tända upp massvis av levande ljus och lyktor. En i sanning traditionstyngd, magisk och glimmande afton i vår Lundgrenska trädgård.

Förboka gärna din kväll – vi återkommer med meny och pris när det närmar sig. Först ska vi ju njuta av hela långa sommaren – väl mött!