Kategorier
Nyhet

Flickorna Lundgren vinner ”Årets Skånska Destination”

Den 21 januari 2023 fick vi en stor hedersbetygelse. I en omröstning bland skåningar inför det Skånska Gastronomipriset fick Flickorna Lundgren flest röster. Nu är vi utsedda till Årets Skånska Destination 2022 – och det kommer vi leva upp till hela 2023 också.

Helsingborgs Dagblad skrev om detta i artikel.

Här kan du läsa den på deras webb.

Här kan du läsa artikeln. Längst ner finna alla vinnare.

Det stolta beviset på priset.

Flickorna Lundgren vinner skånskt matpris

23 januari 2023 16:00 Text:  Isabel Aguilar

Ett år efter att nya ägarna tagit över – nu utses Flickorna Lundgren till Årets Skånska Destination. 

I helgen delades Skånska Gastronomipriset ut för nionde gången. Under en gala i Malmö rådhus fick flera aktörer ta emot priser inom olika kategorier.

Det anrika Flickorna Lundgren på Skäret var en av dem som prisades. Den gamle kungens favoritfik korades nämligen till ”Årets skånska destination”.

Det är första gången som Flickorna Lundgren prisas på den skånska matgalan. Till skillnad från övriga kategorier där en jury utser vinnaren så har folket fått rösta fram Årets skånska destination.

– Vi är jätteglada och hedrade. Det är det finaste priset av alla, tycker jag, just för att det är folket som har röstat på oss. Det betyder att det är många som tycker om oss, säger verksamhetschef Gunilla Tegelberg.

Hon har drivit verksamheten i nästan exakt ett år sedan de tidigare ägarna Mats och Ann-Lie Fejne sålde familjeföretaget Flickorna Lundgren till nya ägare, bland annat Svenska Dagbladets vinskribent Mikael Mölstad och Höganäspolitikern Lars Linderot (M).

– Det har varit ett intressant och lärorikt år där jag gått vid sidan av den gamla personalen. Vi har haft en försiktig approach och vill inte gå in och förändra för mycket. När man besöker Flickorna ska samma gammeldags känsla som alltid funnits, leva kvar säger Gunilla Tegelberg och fortsätter:

– Flickorna Lundgren har i år funnits i 85 år. Ett fint ställe med mycket historia, nostalgi och traditioner. Vi har många återkommande gäster till denna otroligt vackra plats där vi vill att man ska uppleva en stund av lugn och ro ihop med härliga doft- och smakupplevelser.

Den 6 april öppnar Flickorna Lundgren igen. Fram till dess pågår renoveringen av den gamla kaffestugan.

– Det blir ett nytt flöde i den. Vi renoverar den varsamt och ömsint och är noga med att gästerna ska känna igen sig, säger Gunilla Tegelberg.

Nominerade och vinnare Skånska gastronomipriset 2022

Årets Skånska Krog

Vollmers, Malmö

Årets Skånska Värdskap

Le Petit Bistrot, Ystad

Årets Skånska Stjärna

Sandra Mastio, Limhamn

Årets Skånska Spritpris

Gambrinus, Lund

Årets Skånska Vinpris

Anders Öhman på Gustibus, Simrishamn

Årets skånska mångfaldspris

Matmissionen Skåne i Malmö.

Årets skånska miljö- och hållbarhetspris

Mylla matmarknad i Malmö.

Sällskapet Malmö Akvavits stipendium

Vinmakaren K Felix G Åhrberg på Kullabergs vingård.

Årets skånska destination

Flickorna Lundgren på Skäret.